Bissap
- Dries Cloet
- 7 jan 2024
- 1 minuten om te lezen
Hibiscus wordt al heel lang gebruikt voor de behandeling van vele gezondheidsproblemen in Afrika, bij hoge bloeddruk en klachten van de lever. In de westerse wereld werd het vooral gebruikt als smaakmakers in kruidenthee. Nu is men overtuigd van zijn bloeddrukverlagende eigenschappen.Bissap is zeer rijk aan: eiwit, lipide, mineralen en vitamine C en is ook een anti-oxidanten.
BISSAP
40 gr gedroogde hibiscusbloemen
2 liter water
4 cm gember, geschild en in plakjes
1 dl limoensap
Honing of rietsuiker of agave of dadelsirooop
IJsblokjes*
Sinaasappel
Takje verse munt*
Spoel de gedroogde hibiscusbloemen onder koud water.
Breng 2 liter water aan de kook en laat even doorkoken.
Zet het vuur af.
Strooi de bloemen in het kokende water en laat 20 minuten trekken. Door de bloemen niet te laten meekoken behoud je de gezonde eigenschappen van de hibiscus.
Voeg nu ook de plakjes gember toe.
Giet het mengsel door een zeef en voeg de zoetstof toe naar smaak. Je kan er ook voor kiezen om suiker te gebruiken. Wij gebruiken een flinke eetlepel lokale honing op 2 liter bissap, om de zuurtegraad een tikje naar beneden te halen.
Laat nog wat verder afkoelen voor je het bissap in glazen flessen giet. Voeg het vers geperst citrussap toe
Laat enkele uren koud worden in de koelkast.
Serveer met ijsblokjes, een takje munt en enkele partjes sinaasappel of pitjes van granaatappel


Comments