Kroket van ananas- crème patisiere/banketbakkersroom
- Dries Cloet
- 20 apr 2024
- 1 minuten om te lezen
Kroket van ananas
· Crème patissiere
3 liter melk
2 st vanillestok
300 gram maïzena
750 gram suiker
360 gram eigelen
100 gram pudding poeder
210 gram witte chocolade
12 blaadjes gelatine (of vee gel- agar agar- gom- pectine)
6 ananas
o CREME PATISIERE
De melk koken (niet overkoken!) met ongeveer de helft van de suiker
Vanillestok in de lengte opensnijden en de zaadjes er met de punt uitkrabben en bij de melk voegen net als de stok. Opletten deze straks wel verwijderen
Dooiers loskloppen met de rest van de suiker en het puddingpoeder
Een beetje kokende melk al roerend op dit eiermengsel gieten
Het mengsel bij de kokende melk kloppen
Goed laten doorkoken, gebruik een klopper
Voeg de chocolade en de geweekte gelatine toe en zorg dat dit niet aanbranden
Ananas in brunoise snijden
o In suikersiroop met eventueel kardemon, steranijs, kaneel,..)
o Goed laten verlekken en uitdrogen
o Droog bakken, sap eventueel bijhouden voor bij crème Pat.
o Op het laatste mengen met de nog warme crème patiserriere en in diep plaat gieten
Laat dit nu opstijven, snij in de gewenste vorm en paneer in bloem- eiwit en paneermeel
Frituren op 160 graden
Afwerken met wat bloemsuiker




Opmerkingen