Rolex uit Oeganda - Chapati- Rolled eggs
- Dries Cloet
- 30 mrt 2024
- 2 minuten om te lezen
Heel simpel, maar zooo lekker.
Een omelet gerold in een wrap, kruidenpannenkoek of chapati broodje
Je kan de omelet pimpen met groenten naar keuze.
Eventueel serveren met een dip, salsa, hummus...
Voor de chapati
2 kopjes bloem
1 kopje water op kamertemperatuur
Snuifje zout
Scheutje olie of ghee (geklaarde boter)
Meng de bloem en het zout in een grote kom en voeg beetje bij beetje het water toe.
Kneed tot je een soepel deeg bekomt dat niet meer aan de handen plak.
Maak er 1 bol van en laat even rusten
Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken.
Druk elk deeg plat op een met bloem bestoven werkvlak. Het moet een diameter hebben van ongeveer 15 centimeter.
Verhit een pan of een warme plat/teppanyaki
Bak ongeveer 1 minuut tot deze wat begint te blazen en wat bruin begint te worden
Draai om en bak nu de andere zijde.
Doe dit nu ook met de andere broodjes
Je kan dus ook kant en klare wrap gebruiken
Je kan kruidenpannenkoeken bakken
1liter melk- 500 gram bloem-Scheutje olie- peper en zout- gehakte groene kruiden (peterselie, bieslook, kervel,..)
Snij 1 tomaat, 1/é rode ui, 1/4 rode paprika in stukjes (je kan variëren met groenten van het seizoen)
Verhit nu een pan of een plaat met wat olie
Voeg 2 losgeklopte eieren toe en de groenten toe.
Dit kan een mooi lokaal en duurzaam verhaal worden
Je kan creatief zijn door kaas toevoegen
Zorg dat die net iets kleiner zijn dan de chapati/wrap/pannenkoek
Leg de eerder gebakken chapati/pannenkoek/wraps op de omelet
Keer voorzicht om met behulp van een spatel
Rol strak op en sluit eventueel de uiteinden naar binnen
SMAKELIJK #DEWERELDOPJEBORD #STREETFOOD

Opmerkingen