top of page
Zoeken

Firni Afghanistan

  • Foto van schrijver: Dries Cloet
    Dries Cloet
  • 24 feb
  • 1 minuten om te lezen

Ingrediënten

  • 750 ml volle melk (zet 100ml apart)

    3 eetlepels maïzena

    4 eetlepels suiker

    1/2 theelepel kardemom gemalen, je kan ook kardemon laten meetrekken in de melk en dan passeren/zeven.

    Handje pistachenootjes gemalen


1.Verhit 650 ml melk in een ruime pan op middelhoog vuur.

2. Meng de maïzena met de overgebleven 100 ml melk. Roer dit goed door elkaar zodat je geen klontjes krijgt.

3. Wanneer de melk in de pan een temperatuur bereikt van 65 graden, voeg dan de gemengde melk met maïzena erbij. 65 graden is wanneer je er niet meer met je vinger in kan. Je kan natuurlijk ook een thermometer gebruiken.

  1. 4. Blijf constant roeren en voeg de kardemom toe, goed doorroeren.

    5. Voeg daarna de suiker toe en blijf roeren.

    6. Wanneer de Firni de 100 graden bereikt, is het dik genoeg. even laten doorkoken.

    7. Verdeel de Firni over de schaaltjes en laat afkoelen. Als het voldoende is afgekoeld, zet het dan in de koelkast.

    8. Maal ondertussen de pistachenootjes grof.

    9. Voor het serveren haal je de Firni uit de koelkast en strooi er wat grof gemalen pistache overheen


    ree

 
 
 

Opmerkingen


Marieke Uzeel Passerelle OKAN Veurne

Het proces, van hoe we telkens samen een prachtig verhaal schrijven. Waarom we dit doen en moeten blijven doen! Eyeopener! Dankjewel Passerelle vzw 
#verbinding #Okan #rabita #veurne #onderwijs #merde

Lees hier het
volledig interview
 
trui Okan 2.jpg

Onthaalbrochure  OKAN  Campus College Veurne

ONZE VISIE 

Welkom!

Wij willen met jou op stap gaan en ruimte maken voor jouw groei.

We doen dit samen, hand in hand.

 

IDENTITEIT

Alles om je heen verandert. Wie ben jij?

We helpen jou je eigen identiteit te ontdekken en verder te ontwikkelen.

 

VEILIGHEID

Je bent hier veilig. Wij zorgen voor jou.

We bieden jou een structuur met heldere afspraken.

 

VOLHOUDEN

Wij vragen veel van jou. Het zal niet altijd gemakkelijk zijn.

We houden vol. Samen.

 

VERTROUWEN

Wij geloven in jou en hebben het beste met jou voor.

Met wederzijds groeiend vertrouwen en inzet maken we

een mooi OKAN-verhaal.

Vragen? 

Contact via:

Campuscoördinator Okan Talent-is
Campus College Veurne

Marieke Uzeel

0498/37.81.94 

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Twitter - White Circle
Okan Nederlands Veurne Talent-is Onderwijs  taalondersteuning warme begeleiding
Okan Nederlands Veurne Talent-is Onderwijs  taalondersteuning warme begeleiding

RABITA

Project by Okan Talent-is

Campus College Veurne 

©2023 by RABITA. Met trots gemaakt met Wix.com

Okan Nederlands Veurne Talent-is Onderwijs  taalondersteuning warme begeleiding project
bottom of page