Kaastaart uit het Baskenland
- Dries Cloet
- 6 dec
- 1 minuten om te lezen
Ingrediënten
600 gram Philadelphia
4 eieren
275 gram suiker
90 gram mascarpone
1 eetllepel bloem
Snuifje zout
1 zakje vanillesuiker
Zeste van 2 limoenen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en zorg dat je ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Vet de vorm in met een beetje boter.
Klop met een garde de roomkaas glad.
Voeg de eieren één voor één toe: wacht steeds tot ze zijn opgenomen door het mengsel.
Doe de suiker geleidelijk bij het mengsel.
Voeg ook de snuf zout en het vanille-extract toe.
Meng in een kom de mascarpone met de slagroom.
Meng dit ook met de roomkaas.
Voeg tot slot de eetlepel bloem toe.
Giet het cheesecakebeslag in de vorm en zet die in het midden van de voorverwarmde oven.
Laat bakken tot de bovenkant van de cheesecake donkerbruin is.
Steek eventueel een prikker in het midden van de cheesecake om te testen of die er schoon uitkomt.




Opmerkingen