Kip mayo uit D.R. Congo
- Dries Cloet
- 24 feb
- 1 minuten om te lezen
De « poulet mayo » is een geliefd nationaal gerecht in de Democratische Republiek Congo.
Bestaande uit gegrilde/gebakken kip overgoten met een romige mayonaisesaus. Dit gerecht wordt vaak geserveerd met een bijgerecht van rijst.
Benodigdheden:
ü Voor de pasta: 1 st gember- 1 chilipeper- 1 bussel peterselie- olie- 2 teentjes look
ü 3 paprika’s- 2 uien
ü Mayonaise -mosterd- kippenkruiden
ü Rijst
ü Aluminiumfolie en bakpapier
Stappenplan:
1. Schil de gember
2. Doe de gember, samen met de chili (let op voor de handen), gewassen peterselie, 1 blad laurier, teentje look samen met een scheutje olie in de blender of mixer
3. Mix tot een pasta
4. Snij de kip in stukjes
5. Doe deze in een kom en mengen met de kruidenpasta, voeg ook wat kippenkruiden toe
6. Plaats deze op een ovenschaal met boterpapier
7. Doe deze voor ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden (afhankelijk van de grote van de stukjes kip
8. Snij de paprika en de ui in reepjes
9. Kruid deze met peper en zout, paprikapoeder en mayonaise
10. Leg de wat stukjes gegaarde kip op een groot blad aluminiumfolie
11. Doe hier nu wat van de groentesalade over, net als een scheutje olie
12. Vouw de folie opnieuw dicht.
13. Maak nu ook dezelfde pakketjes van de overige stukken kip.
14. Plaats voor een 10-tal minuten in de oven.
15. Serveer met rijst of gebakken banaan.




Opmerkingen