top of page
Zoeken

Lamacun, Turkse pizza

  • Foto van schrijver: Dries Cloet
    Dries Cloet
  • 3 jun
  • 2 minuten om te lezen

Benodigdheden

  • 500 gram bloem

  • Snuifje zout en suiker

  • Scheutje olie

  • 1 zakje gist (dit is droge gist, bij verse gist neem je het dubbele)

  • 2 eetlepel yoghurt

  • 240 ml water op kamertemperatuur

  • Beleg: 1 ui -1 paprika-1 dl passata-1 tomaat-1 teentje look-200 gebakken rundsgehakt

  • Kruiding: komijn- paprikapoeder- harissa


  • Recept


  • Meng de bloem met het zout en het suiker

  • Doe er de olie, droge gist en yoghurt bij

  • Kneed het deeg tot een mooi soepel deeg en laat onder folie rijzen (1 uur)

  • Verdeel in 7 gelijke stukken en rol tot bolletjes

  • Doe wat bloem op de tafel tegen het kleven

  • Rol met een deegrol zo dun mogelijk uit

  • Beleg naar keuze


  • Stappenplan voor OKAN



  • BENODIGDHEDEN (voor het deeg)

    🥣 500 gram bloem🧂 Snuifje zout🧂 Snuifje suiker🛢️ Scheutje olie🧪 1 zakje droge gist (of 2x meer verse gist)🥛 2 eetlepels yoghurt💧 240 ml water op kamertemperatuur

    BELEG

    🧅 1 ui🫑 1 paprika🍅 1 tomaat🧄 1 teentje look🍅 1 dl passata🥩 200 g gebakken rundsgehakt

    🧂 Kruiden: komijn, paprikapoeder, harissa

    👣 STAPPEN – HET DEEG MAKEN

    1. Meng

    🥣 Doe de bloem, zout en suiker in een kom.🛢️ Voeg olie toe.🧪 Doe de droge gist erbij.🥛 Voeg yoghurt toe.💧 Giet het water erbij.

    2. Kneed

    🤲 Kneed alles tot een zacht en soepel deeg.⏱️ Laat 1 uur rusten onder folie of een handdoek.(Het deeg moet rijzen = groter worden.)

    👣 STAPPEN – DEEG VERWERKEN EN BAKKEN

    3. Verdeel

    ➗ Verdeel het deeg in 7 gelijke stukken.🤲 Rol van elk stuk een bolletje.

    4. Rol uit

    🌾 Strooi een beetje bloem op tafel (tegen het kleven).🧯 Leg een bolletje op de bloem.🧻 Rol het uit met een deegrol.📏 Maak het heel dun (ongeveer 1–2 mm).

    5. Beleg

    🧅🫑 Snijd groenten in stukjes.🔥 Bak het gehakt met de groenten, look, passata en kruiden.🥄 Smeer een beetje van het mengsel op het deeg.

    6. Bakken (optie)

    🔥 Bak het broodje in een pan zonder olie, of in de oven op 200°C.⏱️ Enkele minuten, tot het licht bruin is.

    KLAAR!

    Laat even afkoelen en smullen maar 😋


    ree

 
 
 

Comments


Maud Okan Miekes.jpg
Foto's Passarelle VZW 

Vragen? 

Logo Okan talent -is .png
logo rabita.png

Contact via:

Campuscoördinator Okan Talent-is
Campus College Veurne

Marieke Uzeel

0498/37.81.94 

RABITA

Project by Okan Talent-is

Campus College Veurne 

©2023 by RABITA. Met trots gemaakt met Wix.com

Afbeelding van WhatsApp op 2025-02-22 om
bottom of page