Lamacun, Turkse pizza
- Dries Cloet
- 3 jun
- 2 minuten om te lezen
Benodigdheden
500 gram bloem
Snuifje zout en suiker
Scheutje olie
1 zakje gist (dit is droge gist, bij verse gist neem je het dubbele)
2 eetlepel yoghurt
240 ml water op kamertemperatuur
Beleg: 1 ui -1 paprika-1 dl passata-1 tomaat-1 teentje look-200 gebakken rundsgehakt
Kruiding: komijn- paprikapoeder- harissa
Recept
Meng de bloem met het zout en het suiker
Doe er de olie, droge gist en yoghurt bij
Kneed het deeg tot een mooi soepel deeg en laat onder folie rijzen (1 uur)
Verdeel in 7 gelijke stukken en rol tot bolletjes
Doe wat bloem op de tafel tegen het kleven
Rol met een deegrol zo dun mogelijk uit
Beleg naar keuze
Stappenplan voor OKAN
✅ BENODIGDHEDEN (voor het deeg)
🥣 500 gram bloem🧂 Snuifje zout🧂 Snuifje suiker🛢️ Scheutje olie🧪 1 zakje droge gist (of 2x meer verse gist)🥛 2 eetlepels yoghurt💧 240 ml water op kamertemperatuur
✅ BELEG
🧅 1 ui🫑 1 paprika🍅 1 tomaat🧄 1 teentje look🍅 1 dl passata🥩 200 g gebakken rundsgehakt
🧂 Kruiden: komijn, paprikapoeder, harissa
👣 STAPPEN – HET DEEG MAKEN
1. Meng
🥣 Doe de bloem, zout en suiker in een kom.🛢️ Voeg olie toe.🧪 Doe de droge gist erbij.🥛 Voeg yoghurt toe.💧 Giet het water erbij.
2. Kneed
🤲 Kneed alles tot een zacht en soepel deeg.⏱️ Laat 1 uur rusten onder folie of een handdoek.(Het deeg moet rijzen = groter worden.)
👣 STAPPEN – DEEG VERWERKEN EN BAKKEN
3. Verdeel
➗ Verdeel het deeg in 7 gelijke stukken.🤲 Rol van elk stuk een bolletje.
4. Rol uit
🌾 Strooi een beetje bloem op tafel (tegen het kleven).🧯 Leg een bolletje op de bloem.🧻 Rol het uit met een deegrol.📏 Maak het heel dun (ongeveer 1–2 mm).
5. Beleg
🧅🫑 Snijd groenten in stukjes.🔥 Bak het gehakt met de groenten, look, passata en kruiden.🥄 Smeer een beetje van het mengsel op het deeg.
6. Bakken (optie)
🔥 Bak het broodje in een pan zonder olie, of in de oven op 200°C.⏱️ Enkele minuten, tot het licht bruin is.
✅ KLAAR!
Laat even afkoelen en smullen maar 😋
Comments