Mocktail Jingle GingerBerry
- Dries Cloet
- 2 dagen geleden
- 3 minuten om te lezen
Suikerwater maken met 3 cm Verse gember - 1 st Citroengras - 1 hand Veenbessen / Cranberry’s (vers of uit de diepvries) - 125 gram suiker - 1 Kaneelstokje -1 Steranijs - 250ml Water
Ingrediënten voor de mocktail:
o Verse limoenen o Cranberry sap o Gingerbeer
Extra nodig:
o Pan o Snijplank o Koksmes o Cocktailshaker o Citruspers
o Jigger (maatje voor cocktails) o Glas voor het serveren
We beginnen met het maken van de suikersiroop
1. Schil de gember met een lepel
2. Snijd het citroengras in dunne reepjes
3. Hak de cranberry’s grof (pas op voor rode spetters 😉)
4. Weeg 125 gr. suiker af in een pan
5. Schenk 250 ml. Water in de pan
6. Laat de suiker smelten op het vuur (let op het mag niet karamelliseren of koken)
7. Doe de gember, citroengras, veenbessen, kaneelstok en ster anijs erbij
8. Laat het eerst een minuut of 2 opkoken
9. Daarna draai je het vuur omlaag en laat je de siroop 20 minuten trekken
10. Nu is het klaar om gezeefd te worden en daarna afkoelen
11. 12. Schenk de siroop in een glazen flesje en bewaar het in de koelkast
Nu is het tijd om de Mocktail te maken
1. Koel eerst je glas af met (crushed) ijs
2. Vul de shaker voor de helft met ijs
3. Pers vers limoensap van 3 limoenen
4. Meet 20 cl limoensap af in de jigger en doe het in de shaker
5. Meet 40 cl cranberrysap in de shaker
6. Meet 40 cl suikersiroop in de shaker
7. Shake en Smile
8. Top de mocktail af met 100 cl gingerbeer
9. Cheers! Enjoy de mocktail en geniet van de Kerstdagen
STAPPENPLAN
Stap 1: Maak de suikersiroop
Stap | Symbool | Uitleg | Tijd |
🥄 Gember schillen | 🥢 | Gebruik een lepel om 3 cm verse gember te schillen. | 2 min |
✂️ Citroengras snijden | 🌾 | Snijd 1 stengel citroengras in dunne reepjes. | 2 min |
🔪 Veenbessen hakken | 🍇 | Hak een handvol verse/diepvries cranberry’s grof (pas op voor spetters!). | 3 min |
🧈 Suiker en water bereiden | 🧪 | Weeg 125 g suiker af en voeg 250 ml water toe in een pan. | 1 min |
🔥 Verhitten zonder koken | 🍲 | Laat suiker smelten zonder te karamelliseren of koken. | 3 min |
🌟 Kruiden toevoegen | 🌿 | Voeg gember, citroengras, cranberry’s, een kaneelstokje en 1 steranijs toe. | 2 min |
🕒 Laten trekken | ⏳ | Laat 2 minuten koken, daarna 20 minuten op laag vuur trekken. | 22 min |
🧊 Zeef en afkoelen | ❄️ | Zeef de siroop en laat afkoelen. Schenk het in een glazen fles en bewaar in de koelkast. | 5 min |
Stap 2: Maak de mocktail
Stap | Symbool | Uitleg | Tijd |
🧊 Glas koelen | 🍹 | Koel je glas met crushed ijs. | 2 min |
🧊 Shaker vullen | ❄️ | Vul een shaker voor de helft met ijs. | 1 min |
🍋 Limoensap persen | 🍋 | Pers 3 limoenen en meet 20 cl limoensap af in een jigger. Voeg toe aan de shaker. | 3 min |
🍒 Cranberrysap toevoegen | 🍷 | Meet 40 cl cranberrysap en voeg toe aan de shaker. | 1 min |
🍯 Suikersiroop toevoegen | 🥣 | Meet 40 cl van de zelfgemaakte siroop en voeg toe aan de shaker. | 1 min |
🤹 Shake en mix | 🎉 | Shake de ingrediënten krachtig en met een glimlach! | 2 min |
🥂 Afwerken | 🍺 | Top de mocktail af met 100 cl gingerbeer. | 1 min |



Opmerkingen