top of page
Zoeken

Mocktail Jingle GingerBerry

  • Foto van schrijver: Dries Cloet
    Dries Cloet
  • 2 dagen geleden
  • 3 minuten om te lezen

 

Suikerwater maken met  3 cm Verse gember - 1 st Citroengras -  1 hand Veenbessen / Cranberry’s (vers of uit de diepvries) - 125 gram suiker - 1 Kaneelstokje -1 Steranijs - 250ml Water

 

Ingrediënten voor de mocktail:

 o Verse limoenen o Cranberry sap o Gingerbeer  

 

Extra nodig:

 o Pan o Snijplank o Koksmes o Cocktailshaker o Citruspers

 o Jigger (maatje voor cocktails) o Glas voor het serveren

 

We beginnen met het maken van de suikersiroop

1. Schil de gember met een lepel

2. Snijd het citroengras in dunne reepjes

3. Hak de cranberry’s grof (pas op voor rode spetters 😉)

4. Weeg 125 gr. suiker af in een pan

5. Schenk 250 ml. Water in de pan

6. Laat de suiker smelten op het vuur (let op het mag niet karamelliseren of koken)

7. Doe de gember, citroengras, veenbessen, kaneelstok en ster anijs erbij

8. Laat het eerst een minuut of 2 opkoken

9. Daarna draai je het vuur omlaag en laat je de siroop 20 minuten trekken

10. Nu is het klaar om gezeefd te worden en daarna afkoelen

11. 12. Schenk de siroop in een glazen flesje en bewaar het in de koelkast

 


Nu is het tijd om de Mocktail te maken

 

1. Koel eerst je glas af met (crushed) ijs

2. Vul de shaker voor de helft met ijs

3. Pers vers limoensap van 3 limoenen

4. Meet 20 cl limoensap af in de jigger en doe het in de shaker

5. Meet 40 cl cranberrysap in de shaker

6. Meet 40 cl suikersiroop in de shaker

7. Shake en Smile

8. Top de mocktail af met 100 cl gingerbeer

9. Cheers! Enjoy de mocktail en geniet van de Kerstdagen

 

STAPPENPLAN

Stap 1: Maak de suikersiroop

Stap

Symbool

Uitleg

Tijd

🥄 Gember schillen

🥢

Gebruik een lepel om 3 cm verse gember te schillen.

2 min

✂️ Citroengras snijden

🌾

Snijd 1 stengel citroengras in dunne reepjes.

2 min

🔪 Veenbessen hakken

🍇

Hak een handvol verse/diepvries cranberry’s grof (pas op voor spetters!).

3 min

🧈 Suiker en water bereiden

🧪

Weeg 125 g suiker af en voeg 250 ml water toe in een pan.

1 min

🔥 Verhitten zonder koken

🍲

Laat suiker smelten zonder te karamelliseren of koken.

3 min

🌟 Kruiden toevoegen

🌿

Voeg gember, citroengras, cranberry’s, een kaneelstokje en 1 steranijs toe.

2 min

🕒 Laten trekken

Laat 2 minuten koken, daarna 20 minuten op laag vuur trekken.

22 min

🧊 Zeef en afkoelen

❄️

Zeef de siroop en laat afkoelen. Schenk het in een glazen fles en bewaar in de koelkast.

5 min





Stap 2: Maak de mocktail

Stap

Symbool

Uitleg

Tijd

🧊 Glas koelen

🍹

Koel je glas met crushed ijs.

2 min

🧊 Shaker vullen

❄️

Vul een shaker voor de helft met ijs.

1 min

🍋 Limoensap persen

🍋

Pers 3 limoenen en meet 20 cl limoensap af in een jigger. Voeg toe aan de shaker.

3 min

🍒 Cranberrysap toevoegen

🍷

Meet 40 cl cranberrysap en voeg toe aan de shaker.

1 min

🍯 Suikersiroop toevoegen

🥣

Meet 40 cl van de zelfgemaakte siroop en voeg toe aan de shaker.

1 min

🤹 Shake en mix

🎉

Shake de ingrediënten krachtig en met een glimlach!

2 min

🥂 Afwerken

🍺

Top de mocktail af met 100 cl gingerbeer.

1 min

 

ree

 
 
 

Recente blogposts

Alles weergeven
Lamacun, Turkse pizza

Benodigdheden 500 gram bloem Snuifje zout en suiker Scheutje olie 1 zakje gist (dit is droge gist, bij verse gist neem je het dubbele) 2...

 
 
 

Opmerkingen


Marieke Uzeel Passerelle OKAN Veurne

Het proces, van hoe we telkens samen een prachtig verhaal schrijven. Waarom we dit doen en moeten blijven doen! Eyeopener! Dankjewel Passerelle vzw 
#verbinding #Okan #rabita #veurne #onderwijs #merde

Lees hier het
volledig interview
 
trui Okan 2.jpg

Onthaalbrochure  OKAN  Campus College Veurne

ONZE VISIE 

Welkom!

Wij willen met jou op stap gaan en ruimte maken voor jouw groei.

We doen dit samen, hand in hand.

 

IDENTITEIT

Alles om je heen verandert. Wie ben jij?

We helpen jou je eigen identiteit te ontdekken en verder te ontwikkelen.

 

VEILIGHEID

Je bent hier veilig. Wij zorgen voor jou.

We bieden jou een structuur met heldere afspraken.

 

VOLHOUDEN

Wij vragen veel van jou. Het zal niet altijd gemakkelijk zijn.

We houden vol. Samen.

 

VERTROUWEN

Wij geloven in jou en hebben het beste met jou voor.

Met wederzijds groeiend vertrouwen en inzet maken we

een mooi OKAN-verhaal.

Vragen? 

Contact via:

Campuscoördinator Okan Talent-is
Campus College Veurne

Marieke Uzeel

0498/37.81.94 

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Twitter - White Circle
Okan Nederlands Veurne Talent-is Onderwijs  taalondersteuning warme begeleiding
Okan Nederlands Veurne Talent-is Onderwijs  taalondersteuning warme begeleiding

RABITA

Project by Okan Talent-is

Campus College Veurne 

©2023 by RABITA. Met trots gemaakt met Wix.com

Okan Nederlands Veurne Talent-is Onderwijs  taalondersteuning warme begeleiding project
bottom of page