top of page
Zoeken

Qatayef Palestina- Syrië- Libanon....

  • Foto van schrijver: Dries Cloet
    Dries Cloet
  • 25 feb
  • 1 minuten om te lezen

Ingrediënten:

  • 150 g bloem

  • 180 g semolina- griesmeel

  • 1 tl bakpoeder1

  • tl gist

  • 35 g kristalsuiker

  • 8 g vanillesuiker

  • snuf zout

  • 600 ml lauwwarmwater

 

vulling:

  • 200 g slagroom

  • 100 g mascarpone

  • 1 vanillestokje of zakje vanillesuiker

  • 2 el kristalsuiker

  • 1 el oranjebloesemwater

  • 1 limoen, zeste

  • pistachenootjes, gehakt

BEREIDING

Mix de ingrediënten voor de pannenkoek en laat het beslag, afgedekt, rijzen.

BAKKEN

Verhit een koekenpan en bestrijk de bodem licht met olie.

Giet wat beslag in het midden van de pan, zodat er een rond pannenkoekje ontstaat.

Bak aan een kant en neem uit de pan als de pannenkoek nog net wat vochtig is.

Vouw de pannenkoekjes tot de helft dicht, druk goed vast, en leg ze voorzichtig op een bord.

VULLING

Klop de slagroom samen met de suiker en de vanille stijf. Meng met de losgeklopte mascarpone. Voeg oranjebloesemwater en de zeste toe naar smaak toe en meng nog even goed.

Vul de pannenkoekjes met de crème en bestrooi met de gehakte nootjes.


ree


 
 
 

Recente blogposts

Alles weergeven
Lamacun, Turkse pizza

Benodigdheden 500 gram bloem Snuifje zout en suiker Scheutje olie 1 zakje gist (dit is droge gist, bij verse gist neem je het dubbele) 2...

 
 
 

Comments


Maud Okan Miekes.jpg
Foto's Passarelle VZW 

Vragen? 

Logo Okan talent -is .png
logo rabita.png

Contact via:

Campuscoördinator Okan Talent-is
Campus College Veurne

Marieke Uzeel

0498/37.81.94 

RABITA

Project by Okan Talent-is

Campus College Veurne 

©2023 by RABITA. Met trots gemaakt met Wix.com

Afbeelding van WhatsApp op 2025-02-22 om
bottom of page