Arancini Italië
- Dries Cloet
- 20 apr 2024
- 1 minuten om te lezen
200g Risotto rijst klaargemaakt
150 g Parmezaanse kaas
1 sjalot en klontje boter
Stoof de sjalot aan in olijfolie zonder te kleur
Voeg de rijst toe en laat 1 min mee in de olie stoven (eventueel blussen)
Voeg de bouillon toe (ongeveer 22 minuten)
Werk af met klontje boter en de vers geraspte Parmezaanse kaas
Laat dit nu afkoelen
Maak mooie balletjes van de afgekoelde risotto
Duw een kuiltje in de midden van elke bal
Vulling
Mozarella
Compote van auberinge/tomaat/ zongedroogde tomaat/salsa
Ragu van vlees
Vouw de bal terug mooi dicht zodat de mozzarella volledig omsloten is met rijst. Meng bloem met het water en een snuifje zout.
Wentel de ballen door het bloempapje en vervolgens door het paneermeel.
Klassiek met bloem- eiwit en paneermeel/panko kan zeker ook
Serveer met een tapenada, groentensla, romesco saus




Opmerkingen