top of page
Zoeken

Birria taco Quesabirrias Mexico

  • Foto van schrijver: Dries Cloet
    Dries Cloet
  • 19 apr 2024
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 20 apr 2024

Ingrediënten:

Voor de bouillon:

  • 400 g spiering, rib, geit of kip

  • Olijfolie

  • 1 bol look, gehalveerd

  • 1 ui, in blokjes

  • 1 el komijn

  • 1 el oregano

  • 1 el gerookt paprikapoeder

  • 3 tomaten, in grove stukken

  • 2 tl tomatenpuree

  • 2 gedroogde chilipepers (liefst Mexicaans, of 1 verse)

  • 1 kaneelstok

  • 4 laurierblaadjes

  • 750 ml water + 1,5 blokjes vleesbouillon

Voor de taco’s:

  • 1 ui, in blokjes

  • 2 tomaten, in blokjes

  • 10 gram verse koriander, fijngesneden

  • 1 limoen

  • 2 tortilla’s per persoon (kleine)

  • 200 gram cheddar, geraspt

Bereiding:

Voor de bouillon:

1. Kruid het vlees met peper en zout. Doe een scheutje olie in de pan en bak het vlees mooi bruin langs twee kanten. Voeg alle overige ingrediënten behalve het water toe. Laat 8 minuten mooi aanstoven en lichtjes karamelliseren.

2. Voeg het water en bouillonblokje toe. Zet het deksel op de pot en laat rustig pruttelen tot het vlees goed zacht is. Plukken

3. Haal het vlees eruit en hak fijn. Haal de chili uit de kookpot samen met twee pollepels van de bouillon, giet in een maatbeker en mix glad. Voeg terug toe aan de pot.

Voor de taco’s:

1. Meng de ui, tomaat, koriander, een snufje zout en het sap van 1 limoen in een kommetje.

2. Neem een grote pan. Dop beide kanten van de tortilla even (niet helemaal onder dus) in de bouillon en leg vervolgens in de pan (twee per keer, je kan ze warm houden in de oven).

3. Leg in het midden van elk vel wat vlees, cheddar, en een klein beetje van de salsa. Vouw de tortilla dicht met een spatel en druk goed aan. Bak ongeveer 30 seconden aan beide kanten tot de kaas gesmolten is. Strooi op het laatst nog wat kaas over de tortilla en laat nog even meebakken.

4. En nu? Ik doe altijd een lepeltje van de salsa in een kommetje bouillon en dop daarna daar de krokante tortilla’s in.


ree


Recept by the Messy chef and pimped by misses D

 
 
 

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaastaart uit het Baskenland

Ingrediënten 600 gram Philadelphia 4 eieren 275 gram suiker 90 gram mascarpone 1 eetllepel bloem Snuifje zout 1 zakje vanillesuiker Zeste van 2 limoenen Bereiding Verwarm de oven voor op 200 graden en

 
 
 

Opmerkingen


Marieke Uzeel over OKAN_page-0001.jpg
Lees hier het
volledig interview
 
trui Okan 2.jpg

Onthaalbrochure  OKAN  Campus College Veurne

ONZE VISIE 

Welkom!

Wij willen met jou op stap gaan en ruimte maken voor jouw groei.

We doen dit samen, hand in hand.

 

IDENTITEIT

Alles om je heen verandert. Wie ben jij?

We helpen jou je eigen identiteit te ontdekken en verder te ontwikkelen.

 

VEILIGHEID

Je bent hier veilig. Wij zorgen voor jou.

We bieden jou een structuur met heldere afspraken.

 

VOLHOUDEN

Wij vragen veel van jou. Het zal niet altijd gemakkelijk zijn.

We houden vol. Samen.

 

VERTROUWEN

Wij geloven in jou en hebben het beste met jou voor.

Met wederzijds groeiend vertrouwen en inzet maken we

een mooi OKAN-verhaal.

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Twitter - White Circle

Vragen? 

Okan Nederlands Veurne Talent-is Onderwijs  taalondersteuning warme begeleiding
Okan Nederlands Veurne Talent-is Onderwijs  taalondersteuning warme begeleiding

Contact via:

Campuscoördinator Okan Talent-is
Campus College Veurne

Marieke Uzeel

0498/37.81.94 

Okan Nederlands Veurne Talent-is Onderwijs  taalondersteuning warme begeleiding project

RABITA

Project by Okan Talent-is

Campus College Veurne 

©2023 by RABITA. Met trots gemaakt met Wix.com

bottom of page